Kodėl ėmė griūti Gedimino kalnas

Prasidėjo viskas labai nekaltai – Liudvikas Andriulis, į Lietuvą atsivežęs gastrolėms savo viešnamį iš Šveicarijos (ten jis turi jau net 100 rinktinių kūrvų, visos labai gražios, protingos ir mokančios daug dalykų), Vilniuje nutarė surengti vakarėlį.

Vilnius, kaip žinia, yra nykus miestas – kabokų beveik nėra, naktinių kabokų irgi beveik nėra, ir pramogų irgi beveik nėra. Taigi, nėra ką veikt. O kai atsiveži pas save į kaimą, atsiprašau, į miestą, 100 rinktinių kūrvų – nu tai norisi kažką įspūdingo nuveikt.

Kadangi Liudvikas Andriulis turi polėkį, o visokie naktiniai klubai jo seniai netenkina (nu kaip gali tenkinti, atleiskit, naktinis klubas, kai jame kūrvų tėra vos keletas, o ir tos – visai niekam tikę?), tai aišku, Liudvikas padarė savo nuosavą naktinį klubą. Tokį, kad maža nebūtų.

Kaip žinia, pinigams daugelis pas mus godūs, taip kad išsinuomoti visą Gedimino kalną su pilimi nesudarė jokių problemų – tam tereikia pinigų.

Jokių problemų nesudarė ir iškasti baseiną kalno viršuje, o paskui jį greitai paversti nuožulniu, senoviškai atrodančiu pliažu, grįstu dekoratyviniais akmenimis – tam irgi tereikia pinigų. Jei pinigų daug – tai ir per dieną gali statybininkai viską pastatyti.

Nesudarė problemų ir Gedimino bokštą paversti tramplinu šokinėjimui į baseiną. Irgi tereikia pinigų.

Niekas nesudaro problemų, jei turi pakankamai pinigų.

Žodžiu, aplink kalno viršų buvo pastatyta dekoratyvinė akmeninė tvorelė, kuri laikytų viršuje vandenį, pats baseinas buvo padarytas nuožulnaus tipo – kur galima būtų įbristi į vidų. Ir su dekoratyvine jūrų žole viduryje – nes čia gi prabangus baseinas, o ne kaip tie jūsų kvadratiniai plytelėmis iškloti. Ir aišku, viskas buvo prileista vandens, ir da ne šiaip kokio nors, o prabangaus, aromatizuoto rožių kvapu.

Andriulis su savo 100 kūrvų maudėsi baseine, gėrė šampaną, ore šaudė saliutai, o iš apačios tuos saliutus stebėjo vilniečiai, nesuprantantys, kas čia per šventė. Kažkas jiems pasakė, kad tai kažkoks saliutų festivalis.

Išties tai Liudvikas Andriulis plaukiojo baseine su savo kūrvom, kažką jie ten darė, o saliutai buvo jiems tiesiog skirti.

Bėda buvo tik ta, kad baseiną statė tie patys bepročiai, kurie remontavo ir Gedimino pilį. Žodžiu, baseinas buvo lievas, jis pratrūko, po visais grindiniais ir taip toliau prasiskverbė vanduo, kuris ėmė sunktis per kalno šlaitus ir tekėti iš visų pusių. Kalnas, paplautas iš baseino tekančio vandens, pradėjo byrėti, šlaitai ėmė slinkti, tad kitą rytą visas Vilnius pamatė pirmuosius griūties požymius.

Kai jau viskas iš baseino pasipylė – tai net ir baseino sienos kai kur nugriuvo. Ir aišku, žemės nušliaužė.

Dar kitą dieną viskas pasidarė dar blogiau. Paskui – ir dar blogiau. Ir galų gale – taip, kaip matome – nubyrėję šlaitai, nubyrėję viskas. Ir toliau byra.

Kaip manote, kodėl dabar uždarytas pakliuvimas į kalno viršų, o ant viršaus dar užtiesti tentai, kad niekas nieko nematytų? Todėl, kad ten tasai prakeiktas Liudviko Andriulio baseinas įrengtas. Prasidėjo kalbos apie tai, o kažkas nenori dabar susikompromituot.

Taigi vat, žinokit, kas visą tai užsakė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos